تشریح فرآیند ثبت نام و ضوابط آزمون کارگزاری گمرک در سال ۱۴۰۲ / آغاز ثبت نام داوطلبان از ۳ آبان ماه

سرپرست معاونت برنامه ریزی و امور بین الملل گمرک ایران فرآیند ثبت نام و ضوابط آزمون تخصصی کارگزاران گمرکی در سال جاری را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، ابوالفضل اکبرپور در این خصوص اعلام کرد: مستفاد از مادۀ (۱۲۸) قانون امور گمرکی، کارگزار گمرکی به شخصی که تشریفات گمرکی کالای متعلق به اشخاص دیگر را به وکالت از طرف آنان انجام دهد اطلاق می گردد و آزمون کارگزاری گمرک نیز آزمونی سراسری است که در اجرای مفاد بند (ج) مادۀ (۱۹۱) آیین نامۀ اجرایی قانون امور گمرکی، برحسب نیاز و با نظارت گمرک جمهوری اسلامی ایران، توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می گردد.

سرپرست معاونت برنامه ریزی و امور بین الملل گمرک ایران افزود: مطابق موارد مندرج در مادۀ (۱۹۱) آیین نامۀ اجرایی قانون امور گمرکی، ثبت نام کنندگان در آزمون باید دارای شرایط عمومی و اختصاصی لازم مانند: دارا بودن تابعیت ایرانی؛ عدم سابقۀ سوء پیشینۀ کیفری؛ عدم سابقۀ قاچاق گمرکی؛ دارا بودن حداقل مدرک کاردانی در رشته های امور گمرکی یا حداقل کارشناسی در سایر رشته ها؛ دارا بودن گواهی پایان خدمت و یا معافیت دائم از خدمت نظام وظیفه؛ عدم اشتغال در دولت و داشتن حداقل (۲۵) سال تمام باشند.

اکبرپور تصریح کرد: زمان ثبت نام متقاضیان شرکت در آزمون کارگزاری گمرک سال ۱۴۰۲، روز چهارشنبه مورخ ۳ آبانماه ۱۴۰۲ آغاز و در ساعت ۲۴ روز سه شنبه، مورخ ۹ آبانماه ۱۴۰۲ از طریق درگاه اینترنتی سازمان سنجش آموزش کشور پایان می پذیرد.

سرپرست معاونت برنامه ریزی و امور بین الملل گمرک ایران گفت: زمان برگزاری آزمون، روز جمعه مورخ ۱۷ آذرماه ۱۴۰۲ بوده و تعداد سوالات آزمون: ۱۰۰ سوال تستی در قالب یک دفترچه از منابع ذیل و با لحاظ نمره منفی (یک سوم) خواهد بود: شامل قانون امورگمرکی مصوب ۱۳۹۰ و آیین نامه اجرایی آن (۴۵ سوال)؛ اصول طبقه بندی کالا (۱۵ سوال)؛ قانون مقررات صادرات و واردات و آیین نامۀ اجرایی آن (۱۱ سوال)؛ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و آیین نامه های اجرایی مربوطه (۷ سوال)؛ اینکوترمز ۲۰۲۰ (۶ سوال)؛ کنوانسیون های بین المللی استانبول، TIR و تجدیدنظرشدۀ کیوتو (۶ سوال)؛ اصطلاحات گمرکی به زبان انگلیسی (۵ سوال) و قوانین و مقررات مناطق آزاد و ویژۀ اقتصادی (۵ سوال) می باشد.

اکبرپور تأکید کرد: متقاضیان شرکت در آزمون مزبور توجه داشته باشند که تمامی قوانین و مقررات فوق الاشاره به عنوان منابع آزمون کارگزاری گمرک، با آخرین اصلاحات و الحاقات، مدنظر می باشد. همچنین آزمون تخصصی کارگزاری گمرک، صرفاً برای متقاضیان کارگزار گمرکی برگزار می گردد و جنبۀ استخدامی ندارد.

🔶فعال شدن کد تعرفه 10083000

قابل توجه کاربران محترم سامانه جامع تجارت

🔹ثبت سفارش کالای دانه قناری با کد تعرفه 10083000 ذیل گروه کالایی 26 و مشمول استفاده از ارز حاصل از صادرات در سامانه جامع تجارت فعال شده است.

📣 قابل توجه کاربران محترم سامانه جامع تجارت

✅ به اطلاع می‌رساند ثبت‌سفارش‌های مشمول سهمیه بازرگانی،تولیدی،ماشین آلات و تجهیزات تولید،CKD یا CBU خودرو که دارای حداقل یک ردیف اظهارنامه گمرکی در سامانه جامع تجارت تا تاریخ 1402/07/30 اعم از “اظهار شده” یا “پروانه شده” باشند، به شرط

1️⃣ عدم افزایش ارزش پرونده

2️⃣ عدم تغییر حوزه سهمیه، در زمان ویرایش یا تمدید مجوز سیستمی آنها به‌صورت خودکار تایید شده و امکان ادامه فرآیند را خواهند داشت.

⏪این روال از تاریخ 1402/08/08 در سامانه‌های تجاری اجرایی شده و در حال انجام می‌باشد.

❇️ *سیستمی شدن فرایند رفع تعلیق ثبت‌سفارش*

📣 قابل توجه کاربران محترم سامانه جامع تجارت ؛

✅ به اطلاع می‌رساند از این پس به منظور *رفع تعلیق* پرونده‌های ثبت‌سفارش که به علت اتمام سهمیه واردات یا درخواست تغییر حالت ثبت‌سفارش *تعلیق* شده‌اند، نیاز به تماس با پشتیبانی و یا ثبت تیکت نبوده و در صورتی که کاربر پس از تعلیق پرونده ثبت‌سفارش خود را ویرایش یا تمدید نماید، پس از نهایی شدن ویرایش (تمدید) پرونده ثبت‌سفارش به صورت خودکار رفع تعلیق خواهد شد.

◀️ *نکته* : ویرایش یا تمدید کاربر حتما می‌بایست بعد از تاریخ 1402/08/17 باشد.

◀️ برای اطلاع از وضعیت تعلیق پرونده ثبت‌سفارش می‌توانید از قسمت جزئیات پرونده گزینه استعلام اولویت ثبت‌سفارش را انتخاب نمایید. در صورتی که در پاسخ دریافتی فیلد کد خطای ثبتارش برابر با صفر باشد، به معنای این می‌باشد که پرونده ثبت سفارش تعلیق نمی‌باشد.

سخنگوی دولت: آیین‌نامه واردات خودرو‌های کارکرده در حال بررسی در کارگروه تخصصی است/ در واردات خودرو ضمن تأمین نیاز بازار خودرو، باید به مدیریت بازار ارز نیز توجه داشت

علی بهادری جهرمی:
🔹️ در مورد آیین‌نامه اجرایی تبصره ۲ ماده ۱۱ موضوع قانون الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو که مربوط به واردات خودروهای کارکرده است، باید هم‌زمان دو بحث مورد توجه قرار گیرد؛ اول اینکه نیازهای بازار خودرو تأمین شود و مسئله دوم اینکه ارز مصرفی در این خصوص مدنظر قرار گیرد.

🔹️ در جلسه دولت در ذیل هر دوی این مباحث نکاتی ازسوی بانک مرکزی و وزارتخانه‌های ذیربط مطرح شد. در نهایت قرار شد این آیین‌نامه به کارگروهی ارجاع شود تا ضمن جمع‌بندی تمامی نکات و نقطه‌نظرها، امکان واردات خودرو بدون ایجاد رانت و فساد برای مردم فراهم شود و هم‌زمان اثر منفی در بازار ارز نداشته باشد که مجدد موجب افزایش قیمت خودروهای داخلی و خارجی و ایجاد تورم شود.

🔹️ این آیین‌نامه هم‌اکنون در کارگروه مربوطه در حال بحث و بررسی و کار کارشناسی بر روی اجزای مختلف آن است تا نهایی شود و بتواند در دستورکار جلسات هیأت دولت قرار بگیرد.

🔵 ارزش صادرات جهانی کشورهای مختلف در ۲۰۲۲
صادرکنندگان برتر کدامند؟

🔸با توسعه تجارت بین‌المللی و گسترش جهانی‌شدن و پیشرفت در فناوری، تجارت و صادرات جهانی در ۲۰ سال گذشته حدود ۳۰۰ درصد افزایش یافته است. آمار و ارقام نشان می‌دهد که ارزش صادرات جهانی کالا توسط کشورهای مختلف در سال ۲۰۲۲  تقریبا ۲۵ تریلیون دلار بود.

🔸۱۱ صادرکننده بزرگ جهان، ۱۲/۸ تریلیون دلار کالا در سال ۲۰۲۲ صادر کردند که بیشتر از مجموع سایر کشورهای جهان (۱۲/۱ تریلیون دلار) است.

🔸چین با ۳/۶ تریلیون دلار یا ۱۴ درصد از کل صادرات، در صدر فهرست صادرات جهانی قرار دارد. این کشور از سال ۲۰۰۹ بزرگترین صادرکننده کالا در جهان بوده است.

🔸در سال ۲۰۲۲ ، برترین محصولات صادر شده از چین از نظر ارزش، تلفن‌ها (از جمله گوشی‌های هوشمند)، رایانه‌ها، فیبرهای نوری، مدارهای مجتمع، دیودهای انرژی خورشیدی و نیمه‌هادی‌ها بودند.

🔸ایالات متحده با بیش از ۲ تریلیون دلار در سال دومین صادرکننده بزرگ کالا در جهان است. کانادا بزرگترین خریدار صادرات ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ بود که ۱۷ درصد از کل صادرات را به خود اختصاص داد و پس از آن مکزیک، چین، ژاپن و بریتانیا قرار گرفتند.

🔸عمده‌ترین صادرات ایالات متحده نفت تصفیه‌شده، گاز نفتی، نفت خام، خودروها و مدارهای مجتمع هستند.| تجارت‌نیوز