گمرک ایران چگونگی ورود و اظهار و تشریفات گمرکی و ترخیص شمش طلا، نقره و پلاتین را ابلاغ کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی وکیلی مدیرکل دفتر واردات گمرک ایران در نامه‌ای به گمرکات اجرایی کشور تصویبنامه در خصوص ورود فلزات گران بها (طلا، نقره و پلاتین) به کشور توسط سرمایه گذاران خارجی و مسافر بدون ثبت سفارش و با اظهار به گمرک را ابلاغ کرد.

در این بخشنامه آمده است: پیوست تصویر تصویب نامه شماره ۱۶۷۰۱۰ ت ۶۰۲۴۲ ه مورخ ۴۰۱/۹/۱۲ هیئت وزیران در خصوص ورود فلزات گران بها (طلا نقره و پلاتین) به هر میزان و به صورت شمش استاندارد بدون اخذ ثبت سفارش، ارسال می‌گردد خواهشمند است دستور فرمائید در اجرای مفاد مصوبه مذکور با رعایت موارد ذیل نسبت به مورد اقدام فرمایند.

۱- ورود فلزات گرانبها (طلا نقره و پلاتین) به هر میزان و به صورت شمش استاندارد به عنوان یکی از انواع سرمایه‌های خارجی قابل ورود به کشور توسط سرمایه گذاران خارجی با ارائه مجوز سازمان سرمایه گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران پس از اظهار (با انتخاب نوع پرداخت پته در خانه ۲۸ اظهار نامه) به گمرک و بدون ثبت سفارش بلامانع است.

۲- ورود فلزات گران بها (طلا، نقره و پلاتین) به هر میزان و به صورت شمش استاندارد توسط مسافر پس از اظهار به گمرک و بدون ثبت سفارش بلامانع است که بر این اساس گمرکات مسافرت می‌بایست ضمن صدور قبض انبار اقلام مذکور در زمان ورود مسافر حسب رونوشت نامه ۷۳/۶۱۸/۹۵/۳۰۵۰۶ مورخ ۹۵/۲/۲۱ این دفتر و دسترسی ایجاد شده برای ناظرین و مدیران گمرکات اجرایی توسط دفتر فناوری اطلاعات و امنیت قضای مجازی با ایجاد مجوز موردی (در صورت عدم ارائه کارت بازرگانی) جهت اظهار کالا در سامانه جامع امور گمرکی با رعایت کامل مقررات اقدام نمایند. لازم به ذکر است این بند صرفاً جهت اقدام توسط گمرکات مسافری کشور بوده و برای سایر گمرکات اجرایی جهت اطلاع است.

۳- با توجه به بند ۱-۶ ماده یک ضوابط اجرایی ورود و صدور فلزات گرانبها موضوع ماده ۱۰ آئین نامه ورود و صدور فلزات گرانی‌ها مصوب شورای پول و اعتبار، شمش استاندارد فلزات گرانبها می‌بایست با حداقل عیار ۹۹۵ در هزار و حداقل وزن یک کیلو گرم باشد. ضمناً تعیین ماهیت کالا و عیار آن توسط آزمایشگاه استاندارد و همچنین توزین دقیق کالا جهت احراز شرایط اعلام شده الزامی است.

۴- نحوه اقدام در خصوص بند ۳ مصوبه صدرالذکر پس از برگزاری جلسات و احصاء شرایط مذکور و تصویب آن حسب مورد توسط هیأت وزیران و شورای پول و اعتبار متعاقباً ابلاغ خواهد شد.

گفتنی است، طبق اعلام رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، واردات طلا، پلاتین و نقره به صورت خام از عوارض گمرکی و مالیات معاف شده است.

دانلود بخشنامه۱۴۰۱-۱۴۳۹۲۴۱

🔶فعال شدن کد تعرفه 10083000

قابل توجه کاربران محترم سامانه جامع تجارت

🔹ثبت سفارش کالای دانه قناری با کد تعرفه 10083000 ذیل گروه کالایی 26 و مشمول استفاده از ارز حاصل از صادرات در سامانه جامع تجارت فعال شده است.

📣 قابل توجه کاربران محترم سامانه جامع تجارت

✅ به اطلاع می‌رساند ثبت‌سفارش‌های مشمول سهمیه بازرگانی،تولیدی،ماشین آلات و تجهیزات تولید،CKD یا CBU خودرو که دارای حداقل یک ردیف اظهارنامه گمرکی در سامانه جامع تجارت تا تاریخ 1402/07/30 اعم از “اظهار شده” یا “پروانه شده” باشند، به شرط

1️⃣ عدم افزایش ارزش پرونده

2️⃣ عدم تغییر حوزه سهمیه، در زمان ویرایش یا تمدید مجوز سیستمی آنها به‌صورت خودکار تایید شده و امکان ادامه فرآیند را خواهند داشت.

⏪این روال از تاریخ 1402/08/08 در سامانه‌های تجاری اجرایی شده و در حال انجام می‌باشد.

❇️ *سیستمی شدن فرایند رفع تعلیق ثبت‌سفارش*

📣 قابل توجه کاربران محترم سامانه جامع تجارت ؛

✅ به اطلاع می‌رساند از این پس به منظور *رفع تعلیق* پرونده‌های ثبت‌سفارش که به علت اتمام سهمیه واردات یا درخواست تغییر حالت ثبت‌سفارش *تعلیق* شده‌اند، نیاز به تماس با پشتیبانی و یا ثبت تیکت نبوده و در صورتی که کاربر پس از تعلیق پرونده ثبت‌سفارش خود را ویرایش یا تمدید نماید، پس از نهایی شدن ویرایش (تمدید) پرونده ثبت‌سفارش به صورت خودکار رفع تعلیق خواهد شد.

◀️ *نکته* : ویرایش یا تمدید کاربر حتما می‌بایست بعد از تاریخ 1402/08/17 باشد.

◀️ برای اطلاع از وضعیت تعلیق پرونده ثبت‌سفارش می‌توانید از قسمت جزئیات پرونده گزینه استعلام اولویت ثبت‌سفارش را انتخاب نمایید. در صورتی که در پاسخ دریافتی فیلد کد خطای ثبتارش برابر با صفر باشد، به معنای این می‌باشد که پرونده ثبت سفارش تعلیق نمی‌باشد.

سخنگوی دولت: آیین‌نامه واردات خودرو‌های کارکرده در حال بررسی در کارگروه تخصصی است/ در واردات خودرو ضمن تأمین نیاز بازار خودرو، باید به مدیریت بازار ارز نیز توجه داشت

علی بهادری جهرمی:
🔹️ در مورد آیین‌نامه اجرایی تبصره ۲ ماده ۱۱ موضوع قانون الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو که مربوط به واردات خودروهای کارکرده است، باید هم‌زمان دو بحث مورد توجه قرار گیرد؛ اول اینکه نیازهای بازار خودرو تأمین شود و مسئله دوم اینکه ارز مصرفی در این خصوص مدنظر قرار گیرد.

🔹️ در جلسه دولت در ذیل هر دوی این مباحث نکاتی ازسوی بانک مرکزی و وزارتخانه‌های ذیربط مطرح شد. در نهایت قرار شد این آیین‌نامه به کارگروهی ارجاع شود تا ضمن جمع‌بندی تمامی نکات و نقطه‌نظرها، امکان واردات خودرو بدون ایجاد رانت و فساد برای مردم فراهم شود و هم‌زمان اثر منفی در بازار ارز نداشته باشد که مجدد موجب افزایش قیمت خودروهای داخلی و خارجی و ایجاد تورم شود.

🔹️ این آیین‌نامه هم‌اکنون در کارگروه مربوطه در حال بحث و بررسی و کار کارشناسی بر روی اجزای مختلف آن است تا نهایی شود و بتواند در دستورکار جلسات هیأت دولت قرار بگیرد.

🔵 ارزش صادرات جهانی کشورهای مختلف در ۲۰۲۲
صادرکنندگان برتر کدامند؟

🔸با توسعه تجارت بین‌المللی و گسترش جهانی‌شدن و پیشرفت در فناوری، تجارت و صادرات جهانی در ۲۰ سال گذشته حدود ۳۰۰ درصد افزایش یافته است. آمار و ارقام نشان می‌دهد که ارزش صادرات جهانی کالا توسط کشورهای مختلف در سال ۲۰۲۲  تقریبا ۲۵ تریلیون دلار بود.

🔸۱۱ صادرکننده بزرگ جهان، ۱۲/۸ تریلیون دلار کالا در سال ۲۰۲۲ صادر کردند که بیشتر از مجموع سایر کشورهای جهان (۱۲/۱ تریلیون دلار) است.

🔸چین با ۳/۶ تریلیون دلار یا ۱۴ درصد از کل صادرات، در صدر فهرست صادرات جهانی قرار دارد. این کشور از سال ۲۰۰۹ بزرگترین صادرکننده کالا در جهان بوده است.

🔸در سال ۲۰۲۲ ، برترین محصولات صادر شده از چین از نظر ارزش، تلفن‌ها (از جمله گوشی‌های هوشمند)، رایانه‌ها، فیبرهای نوری، مدارهای مجتمع، دیودهای انرژی خورشیدی و نیمه‌هادی‌ها بودند.

🔸ایالات متحده با بیش از ۲ تریلیون دلار در سال دومین صادرکننده بزرگ کالا در جهان است. کانادا بزرگترین خریدار صادرات ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ بود که ۱۷ درصد از کل صادرات را به خود اختصاص داد و پس از آن مکزیک، چین، ژاپن و بریتانیا قرار گرفتند.

🔸عمده‌ترین صادرات ایالات متحده نفت تصفیه‌شده، گاز نفتی، نفت خام، خودروها و مدارهای مجتمع هستند.| تجارت‌نیوز