حمل و نقل بین المللی چیست ؟ راهی برای گسترش هر چه بیشتر تجارت شماست، اما بعد از اینکه فروش یا خرید خود را انجام دادید، باید به دنبال حمل و نقل آن باشید. دستیابی سریع محصولات برای جلب رضایت مشتری ضروری است و حمل و نقل بخش مهمی از این فرآیند محسوب می­شود. بنابراین انتخاب شیوه مناسب حمل و نقل نیز بسیار مهم است چرا که انتخاب روش اشتباه باعث می­شود که هزینه فراوانی به شما تحمیل شود. آیا تا به حال فکر کرده­ اید که مزایای حمل و نقل بین المللی چیست و فرآیند آن چگونه است؟
انتخاب حمل و نقل شما به نوع کالای شما و الزامات تجاری مورد نیاز برای سرمایه گذاری روی آن بستگی دارد. شما باید روش حمل و نقل را با کالاهای خود مطابقت دهید تا از نظر خدمات، کیفیت، هزینه و زمان تعادل برقرار شود.
حمل و نقل هوایی برای تجارت بین المللی
حمل و نقل هوایی بسته به شرایط مورد نیاز مزایای بی‌شماری برای تجارت بین المللی ارائه می‌دهد. با استفاده از این روش می­توانید:

اقلام را به سرعت در مسافت های طولانی تحویل دهید
برای کالاهای حساس امنیت بالایی را ارائه دهید
برای طیف وسیعی از کالاها آن را مورد استفاده قرار دهید.
با این حال، این روش نیز مانند هر روش دیگری خطرات و معایبی دارد. این معایب به شرح زیر هستند:

حمل و نقل هوایی می‌تواند هزینه‌های بالاتری را نسبت به گزینه‌های دیگر داشته باشد و برای همه کالاها مناسب نیست.
پروازهای منوط به تأخیر یا لغو هستند
در هر فرودگاه مالیاتی وجود دارد که باید پرداخت شود
هزینه اضافی سوخت و ارز معمولاً به هزینه‌های حمل و نقل اضافه می‌شود
حمل و نقل بیشتر ممکن است از فرودگاه تا مقصد نهایی مورد نیاز باشد
این روش یکی از بهترین روش­های حمل و نقل است. اگر هنوز نمی­دانید که بهترین روش حمل و نقل بین المللی چیست، برای کالاهایی که فورس زمانی دارند، این روش یکی از بهترین روش­ها محسوب می­شود.

حمل و نقل دریایی برای تجارت بین المللی
حالا شاید برای شما سوال باشد که بهترین روش حمل و نقل برای کالاهای سنگین چیست. در ادامه به شما در این مورد توضیح خواهیم داد. اگر تجارت نیاز به حمل مقادیر زیادی کالا داشته باشید اما هیچ فشاری برای تحویل سریع وجود نداشته باشد، حمل و نقل از طریق دریا ممکن است مناسب باشد. این روش مزایای فراوانی دارد. مزایای حمل و نقل دریایی شامل موارد زیر است:

امکان ارسال حجم زیاد با هزینه کم
ایمنی بسیار بالا
حمل و نقل دریایی برای تجارت بین المللی

با توجه به این که هر روش حمل و نقلی معایب و خطرات خود را دارد، در ادامه به برخی از آن­ها اشاره خواهیم کرد.

حمل و نقل از طریق دریا می‌تواند کندتر از سایر سیستم‌های حمل و نقل باشد و هوای بد باعث تأخیرهای بیشتر می‌شود
مسیرها و جدول زمانی معمولاً انعطاف پذیر نیست
ردیابی پیشرفت کالاها دشوار است
مالیات بندر ممکن است فراوان باشد
نرخ پایه حمل و نقل منوط به اضافه کردن هزینه سوخت و ارز است
کسی که می‌خواهد کالاها را با کشتی حمل کند، باید با بیمه از کالای حمل و نقل شده خود محافظت کند. اما تحت کنوانسیون حمل و نقل دریایی، بیمه‌های محدودی وجود دارد. بنابراین توصیه می‌شود از بیمه اضافی مانند بیمه حمل و نقل عمومی برخوردار شوید.

برای حمل و نقل کالاهای خطرناک، لازم است یک مجوز حمل کالاهای خطرناک را دریافت کنید. لیست کالاهای خطرناک در هر کشوری متغیر است. این لیست توسط دولت­ها اجرا می­شود و ممکن است که کالایی پس از یک دوره خاص، از لیست کالاهای خطرناک خارج شود یا به آن وارد شود.

حمل و نقل جاده ای برای تجارت بین المللی
اگر برای شما سوال است که بهترین روش حمل و نقل بین المللی چیست باید بگوییم که استفاده از جاده برای حمل و نقل در فاصله نزدیک بهترین گزینه است چرا که از نظر هزینه و زمان خریدار یا فروشنده را اذیت نمیکند. حمل و نقل می‌تواند انعطاف‌پذیرترین گزینه برای تجارت بین المللی باشد. این روش معمولاً سریع و کارآمد است. مزایای حمل و نقل جاده ای به شرح زیر هستند:

کم هزینه است
امکان استفاده از شبکه‌های گسترده جاده‌ای وجود دارد
امکان برنامه ریزی حمل و نقل و ردیابی محل کالاها وجود دارد
تحویل ایمن و خصوصی است
خطرات حمل و نقل جاده‌ای به شرح زیر هستند:

مسافت‌های طولانی زمین می‌تواند زمان بیشتری ببرد
ممکن است تاخیر به خاطر ترافیک و خرابی وجود داشته باشد
خطر آسیب دیدن کالاها به ویژه در مسافت‌های طولانی وجود دارد
عوارض عوارض در برخی کشورها زیاد است
مقررات مختلف جاده و ترافیک در برخی کشورها محدود کننده و آزاردهنده است
می‌توان وسایل نقلیه شخصی یا حامل خود را به راحتی انتخاب کرد. برای کار با وسایل نقلیه شخصی خود، باید مجوزها، هزینه سوخت، مقررات، آموزش راننده و مالیات را در نظر بگیرید.

حمل و نقل بین المللی زمینی

حمل و نقل بین المللی کالاهای خطرناک از طریق جاده تابع مقررات بین المللی، به ویژه توافق نامه کشور مربوطه در مورد حمل و نقل بین المللی کالاهای خطرناک از طریق جاده است. رانندگان وسایل نقلیه حامل کالاهای خطرناک باید گواهی آموزش‌های لازمی را در مورد کالاهای خطرناک داشته باشند. کلیه وسایل نقلیه تجاری که دارای کالاهای خطرناک هستند باید از آزمون‌های خاصی عبور کنند و با استانداردهای ویژه به خوبی آشنا شوند. این دسته از کالاها به عنوان خطرناک تعریف می شوند: مواد خورنده، مواد منفجره، مایعات و مواد جامد قابل اشتعال، گازها، مواد اکسید کننده، مواد رادیواکتیو و مواد سمی و اسلحه.

حمل و نقل ریلی برای تجارت بین المللی
اگر به دنبال روشی هستید که کم هزینه باشد و نمی­توانید از روش­های قبلی استفاده و هنوز نمی­دانید روش مناسب حمل و نقل بین المللی چیست باید به سراغ حمل و نقل ریلی بروید. حمل و نقل ریلی روشی مقرون به صرفه و کارآمد برای جابجایی کالا است و مزایای زیادی را ارائه می‌دهد.

خطرات حمل و نقل ریلی:

مسیرها و جدول زمانی موجود به ویژه در مناطق دور افتاده قابل انعطاف نیست
این روش می‌تواند گرانتر از حمل و نقل جاده ای باشد
خرابی مکانیکی یا توسعه صنعتی سیستم ریلی می‌تواند خدمات را مختل کند
هر کشوری قوانین ریلی مخصوص به خود را دارد. به عنوان مثال کنوانسیون مربوط به حمل و نقل بین المللی از راه آهن (COTIF) یک سیستم قانونی است که در ۴۵ کشور اروپا، آفریقای شمالی و خاورمیانه که عضو OTIF هستند، سازمانی بین المللی برای حمل و نقل بین المللی راه آهن محسوب می­شود.

برای حمل و نقل کالاهای خطرناک که دارای کد کالاهای خطرناک سازمان ملل هستند، یا کالاهایی که شرکت حمل و نقل آن را خطرناک قلمداد می‌کند، لازم است اظهارنامه کالاهای خطرناک را تکمیل کنید.

حمل و نقل ریلی برای تجارت بین المللی

فعالیت‌های اصلی شرکت‌‌های حمل و نقل بین‌المللی
شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی دارای فعالیت مختلفی هستند. با این وجود، فعالیت‌های اصلی شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی را می‌توان به دو گروه تقسیم نمود.

فعالیت فورواردر (حمل کالا از طریق روش زمینی، هوایی، دریایی یا ترکیبی از آن‌ها)
فعالیت کریری (حمل کالا بدون واسطه از کشور مبدا به کشور مقصد به صورت زمینی)
در بخش‌های بعدی، بیشتر در رابطه با وظایف شرکت‌های حمل و نقل کریر و شرکت‌های حمل و نقل فورواردر توضیح خواهیم داد. با این وجود، لازم است بدانید که تفاوت اصلی میان فعالیت این دو شرکت در نحوه‌ی حمل بار است.

در کنار دو فعالیت اصلی مذکور برای شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی، این شرکت‌ها در زمینه‌ی ارائه خدمات رهگیری و ردیابی محموله‌ی ارسال شده، استفاده از کانال‌ها و وسایل مختلف جهت ارسال کالا در کم‌ترین زمان ممکن، تحویل به موقع کالا به مشتری در سراسر جهان، ارائه خدمات آنلاین، خدمات بیمه و تاییدیه و غیره نیز فعالیت دارند.

تمامی این فعالیت‌ها به کمک تکنولوژی‌های روز دنیا انجام می‌شوند تا فرایند حمل و نقل به صورت کاملاً خودکار و با کم‌ترین هزینه‌ی ممکن صورت پذیرد. این تکنولوژی‌ها علاوه بر کاهش هزینه‌های حمل و نقل موجب بهبود عملکرد آن‌ها نیز شده‌اند.

فعالیت‌های اصلی شرکت‌‌های حمل و نقل بین‌المللی

عوامل موثر بر انتخاب نوع حمل و نقل
امروزه، حمل و نقل از اهمیت بسیار زیادی، به خصوص در تجارت و بازرگانی، برخوردار است. با این وجود، روش‌های مختلفی برای این منظور وجود دارند: روش حمل دریایی، روش حمل ریلی، روش حمل هوایی و روش حمل جاده‌ای. هر یک از این روش‌ها دارای مزایا و معایبی هستند. با این وجود، عوامل مختلفی در تعیین نوع حمل و نقل موثر هستند. از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ظرفیت بارگیری کالا
دسترسی به انواع راه‌های حمل و نقل بین‌المللی
هزینه یا کرایه حمل کالا
سرعت انتقال کالا به مقصد
ریسک حمل و نقل
اقتصادی بودن روش حمل و نقل (برآیندی از موارد مذکور در انتخاب روش اقتصادی تاثیرگذار هستند).

🔶فعال شدن کد تعرفه 10083000

قابل توجه کاربران محترم سامانه جامع تجارت

🔹ثبت سفارش کالای دانه قناری با کد تعرفه 10083000 ذیل گروه کالایی 26 و مشمول استفاده از ارز حاصل از صادرات در سامانه جامع تجارت فعال شده است.

📣 قابل توجه کاربران محترم سامانه جامع تجارت

✅ به اطلاع می‌رساند ثبت‌سفارش‌های مشمول سهمیه بازرگانی،تولیدی،ماشین آلات و تجهیزات تولید،CKD یا CBU خودرو که دارای حداقل یک ردیف اظهارنامه گمرکی در سامانه جامع تجارت تا تاریخ 1402/07/30 اعم از “اظهار شده” یا “پروانه شده” باشند، به شرط

1️⃣ عدم افزایش ارزش پرونده

2️⃣ عدم تغییر حوزه سهمیه، در زمان ویرایش یا تمدید مجوز سیستمی آنها به‌صورت خودکار تایید شده و امکان ادامه فرآیند را خواهند داشت.

⏪این روال از تاریخ 1402/08/08 در سامانه‌های تجاری اجرایی شده و در حال انجام می‌باشد.

❇️ *سیستمی شدن فرایند رفع تعلیق ثبت‌سفارش*

📣 قابل توجه کاربران محترم سامانه جامع تجارت ؛

✅ به اطلاع می‌رساند از این پس به منظور *رفع تعلیق* پرونده‌های ثبت‌سفارش که به علت اتمام سهمیه واردات یا درخواست تغییر حالت ثبت‌سفارش *تعلیق* شده‌اند، نیاز به تماس با پشتیبانی و یا ثبت تیکت نبوده و در صورتی که کاربر پس از تعلیق پرونده ثبت‌سفارش خود را ویرایش یا تمدید نماید، پس از نهایی شدن ویرایش (تمدید) پرونده ثبت‌سفارش به صورت خودکار رفع تعلیق خواهد شد.

◀️ *نکته* : ویرایش یا تمدید کاربر حتما می‌بایست بعد از تاریخ 1402/08/17 باشد.

◀️ برای اطلاع از وضعیت تعلیق پرونده ثبت‌سفارش می‌توانید از قسمت جزئیات پرونده گزینه استعلام اولویت ثبت‌سفارش را انتخاب نمایید. در صورتی که در پاسخ دریافتی فیلد کد خطای ثبتارش برابر با صفر باشد، به معنای این می‌باشد که پرونده ثبت سفارش تعلیق نمی‌باشد.

سخنگوی دولت: آیین‌نامه واردات خودرو‌های کارکرده در حال بررسی در کارگروه تخصصی است/ در واردات خودرو ضمن تأمین نیاز بازار خودرو، باید به مدیریت بازار ارز نیز توجه داشت

علی بهادری جهرمی:
🔹️ در مورد آیین‌نامه اجرایی تبصره ۲ ماده ۱۱ موضوع قانون الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو که مربوط به واردات خودروهای کارکرده است، باید هم‌زمان دو بحث مورد توجه قرار گیرد؛ اول اینکه نیازهای بازار خودرو تأمین شود و مسئله دوم اینکه ارز مصرفی در این خصوص مدنظر قرار گیرد.

🔹️ در جلسه دولت در ذیل هر دوی این مباحث نکاتی ازسوی بانک مرکزی و وزارتخانه‌های ذیربط مطرح شد. در نهایت قرار شد این آیین‌نامه به کارگروهی ارجاع شود تا ضمن جمع‌بندی تمامی نکات و نقطه‌نظرها، امکان واردات خودرو بدون ایجاد رانت و فساد برای مردم فراهم شود و هم‌زمان اثر منفی در بازار ارز نداشته باشد که مجدد موجب افزایش قیمت خودروهای داخلی و خارجی و ایجاد تورم شود.

🔹️ این آیین‌نامه هم‌اکنون در کارگروه مربوطه در حال بحث و بررسی و کار کارشناسی بر روی اجزای مختلف آن است تا نهایی شود و بتواند در دستورکار جلسات هیأت دولت قرار بگیرد.

🔵 ارزش صادرات جهانی کشورهای مختلف در ۲۰۲۲
صادرکنندگان برتر کدامند؟

🔸با توسعه تجارت بین‌المللی و گسترش جهانی‌شدن و پیشرفت در فناوری، تجارت و صادرات جهانی در ۲۰ سال گذشته حدود ۳۰۰ درصد افزایش یافته است. آمار و ارقام نشان می‌دهد که ارزش صادرات جهانی کالا توسط کشورهای مختلف در سال ۲۰۲۲  تقریبا ۲۵ تریلیون دلار بود.

🔸۱۱ صادرکننده بزرگ جهان، ۱۲/۸ تریلیون دلار کالا در سال ۲۰۲۲ صادر کردند که بیشتر از مجموع سایر کشورهای جهان (۱۲/۱ تریلیون دلار) است.

🔸چین با ۳/۶ تریلیون دلار یا ۱۴ درصد از کل صادرات، در صدر فهرست صادرات جهانی قرار دارد. این کشور از سال ۲۰۰۹ بزرگترین صادرکننده کالا در جهان بوده است.

🔸در سال ۲۰۲۲ ، برترین محصولات صادر شده از چین از نظر ارزش، تلفن‌ها (از جمله گوشی‌های هوشمند)، رایانه‌ها، فیبرهای نوری، مدارهای مجتمع، دیودهای انرژی خورشیدی و نیمه‌هادی‌ها بودند.

🔸ایالات متحده با بیش از ۲ تریلیون دلار در سال دومین صادرکننده بزرگ کالا در جهان است. کانادا بزرگترین خریدار صادرات ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ بود که ۱۷ درصد از کل صادرات را به خود اختصاص داد و پس از آن مکزیک، چین، ژاپن و بریتانیا قرار گرفتند.

🔸عمده‌ترین صادرات ایالات متحده نفت تصفیه‌شده، گاز نفتی، نفت خام، خودروها و مدارهای مجتمع هستند.| تجارت‌نیوز